Du er her

Siste nytt

Landsforeningen 1001 dager - en viktig ressurs for nedstemte/deprimerte foreldre

Skrevet av Inger Pauline L... fre, 11/23/2018 - 09:41

"Landsforeningen 1001 dager" ble etablert for et år siden, av kvinner som har opplevd fødselsdepresjon og de tunge følgene det kan ha for mor/foreldre og barn. Foreningen har fått en tydelig stemme allerede og bidrar med verdifull støtte til de som behøver å vite at de ikke er alene!

Hjernen fungerer annerledes hos fortidlig fødte

Skrevet av Jorunn Tunby tir, 03/20/2018 - 20:37

 En artikkel Forskning.no i forteller at hjernen til premature barn blir mer overrasket når noe skjer. Men til gjengjeld reagerer den raskt når overraskelsen kommer. Denne oppdagelsen kan også gi mer innsikt i hvorfor enkelte tidligfødte er plaget med angst og andre emosjonelle vansker. Verden kan rett og slett oppfattes som mer uforutsigbar. 

HJERNEN REAGERER PÅ TIDLIG SANSESTIMULERING

Skrevet av Jorunn Tunby lør, 12/09/2017 - 10:13

En infeksjon i svangerskapet gav Heidi Aabrekk (t.v.) en sønn født med alvorlig hjerneskade. Fagfolk levnet han få sjanser.

Simen kastet stadig opp, var funksjonelt blind, og hadde ingen ansiktsuttrykk eller viljestyrte bevegelser før han var 18 måneder. –Men så var vi så heldige å få lære om sanseinntrykkenes påvirkning på hjernen, forteller Heidi. Siden har hun jobbet med tidlig og systematisk sansestimulering av små barn (0-3 år).